Vse najboljše, Fiat 500!

Fiat 500 4. julija slavi svoj 65. rojstni dan – gre za simbol novega življenjskega sloga la dolce vita, ki je v električni različici postal eden izmed vodilnih evropskih avtomobilov na področju električne mobilnosti.

V samo dveh letih je električni Fiat 500 izbralo že več kot 100.000 kupcev, prejel pa je tudi 30 mednarodnih nagrad v devetih državah ter tako postal največkrat nagrajen model znamke Fiat.

Električni Fiat 500, zasnovan in izdelan v Torinu, je simbol italijanske ustvarjalnosti, ki osvaja ljubitelje italijanskih izdelkov po vsem svetu. Električni Fiat 500 je trenutno naprodaj v 38 državah in štirih različnih geografskih območjih, in sicer v Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in Japonskem. Uspeh tega modela dodatno poudarja 30 mednarodnih nagrad tako splošne javnosti kot tudi strokovnih krogov iz devetih držav.

V luči vse večjega osredotočanja na zeleno predelavo je FIAT na svoji poti proti trajnostnejši prihodnosti sklenil pospešiti svojo strategijo elektrifikacije. Globalna znamka ima trenutno celoten nabor elektrificiranih modelov v Evropi, z letom 2024 pa bodo vsi njeni novi modeli električni. Leta 2027 bo ponudba vozil znamke FIAT v Evropi postala v celoti elektrificirana.

Pred kratkim sta bila objavljena tudi dva nova videa z »zelenim« ambasadorjem Leonardom DiCapriem v glavni vlogi, ki pripovedujeta o tem, kako je lahko zaveza trajnostni prihodnosti tudi zabavna in pametna: ogledate si ju lahko na povezavah »Evergreen« in »The Stick«. (mpo/foto Fiat)

 

Delite