Že kmalu trije prenovljeni modeli iz skupine PSA

Iz skupine PSA so sporočili, da bodo kmalu predstavili novo generacijo modelov iz t. i. segmenta LAV (leisure activity vehicle), vanj pa bodo vključena vozila vseh treh znamk. Oznaka LAV pomeni vozila za prosti čas, ki imajo v sebi tudi gene dostavnikov, gre pa za vozila Peugeot Partner, Citroën Berlingo in Opel Combo.

Novi modeli, ki so jih razvili na osnovi platforme EMP2, bodo opremljeni z novo generacijo pogonskih sklopov in opreme za pomoč vozniku. Kupci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, vsi modeli pa bodo na voljo v različici s petimi in sedmimi sedeži.

Modele omenjenih znamk bodo proizvajali v obratih v mestih Vigo (Španija) in Mangualde (Portugalska). Večnamenske različice osebnih vozil bodo na voljo v nekaj mesecih.

Ob tej priložnosti je Olivier Bourges, izvršni podpredsednik oddelka za programe in strategije, dejal: “S to konkurenčno novo ponudbo modelov zagotavljamo našim kupcem novo generacijo vozil za prostočasne dejavnosti, ki bodo izstopala tako s slogom kot s funkcijami. To je obenem dejanski odraz našega načrta ‘Pospeši in prehiti’: z enotno platformo smo razvili zelo različne modele, ki povsem utelešajo gene posameznih naših znamk.” (pfi/foto PSA)

 

 

Delite