Mustang Bullitt je Fordova zvezda v Ženevi

Ford na avtomobilskem salonu v Ženevi Evropi prvič predstavlja novega Mustanga Bullitt, prenovljenega športnega terenca Edgea, Ka+ Active ter prenovljeno paleto kombijev za prevoz oseb Tourneo – Courier, Connect in Custom.

Bržkone najbolj zanimivo vozilo na Fordovem razstavnem prostoru v Ženevi je Mustang Bullitt. Kot so razložili pri Fordu, gre za počastitev 50-letnice legendarnega filma produkcijske hiše Warner Bros, v katerem je blestel Steve McQueen.

Mustanga Bullitt poganja izboljšani Fordov 5,0-litrski motor V8, ki bo predvidoma razvil 341 kW (464 KM) in 526 Nm navora. Na voljo je v barvi Shadow Black ali klasični Dark Highland Green.

“Naša posebna različica novega Forda Mustanga Bullitt obuja spomine, ki si jih s ponosom delimo z družino McQueen, navdušeni pa smo, da lahko ta model zdaj prvič ponudimo tudi avtomobilskim navdušencem v Evropi,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v družbi Ford Motor Company.

Edge z naprednejšo tehnologijo
Za prenovljenega športnega terenca Edge pri Fordu pravijo, da je njihov tehnološko najnaprednejši SUV doslej; nudi obsežno paleto tehnologij za pomoč vozniku, ki temeljijo na informacijah kamer in tipal ter zagotavljajo udobnejšo in manj stresno vožnjo, vozniku pa pomagajo preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice. Novi Edge je kot prvi v Evropi na voljo z novo zmogljivo in varčno bi-turbo različico Fordovega 2,0 litrskega dizelskega motorja EcoBlue s 175 kW (238 KM), dopolnjuje pa ga novi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

Novi Ka+ Active, kompaktni petvratni model z robato oblikovano karoserijo, ima za 23 milimetrov višje podvozje, zunanjost pa je poudarjena z dodatnimi bočnimi zaščitnimi oblogami in oblogami blatnikov. Namenili so mu bronasto rjavo kovinsko barvo Canyon Ridge. Kupci Ka+ Active bodo lahko izbirali med 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem z 51 kW (70 KM) ali 63 kW (85 KM) in dizelskim 1,5-litrskim motorjem s 70 kW (95 KM).

Ford GT iz lego kock
Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora se bodo lahko fotografirali z modelom dirkalnika Ford GT iz lego kock v naravni velikosti pred stopničkami za zmagovalce. Sedem izkušenih mojstrov je potrebovalo 304 ure, da je iz 67.252 kock sestavilo 1,84 cm velikega voznika. (pfi/foto Ford)

 

 

 

Delite